02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

DON CORLEONE PRIPOROČA

DON CORLEONE PRIPOROČA

LA BELLA SICILIA

ODHODI: po želji (bus-ladja)

1. DAN: Dopoldanski odhod. Italija in Bologna. Srednjeveški stolpi, staro mestno jedro z baziliko Sv. Petronija, Torri pendenti, Neptunova fontana, Palazzo Comunale. Prijeten postanek v starem univerzitetnem mestu. Nočna vožnja.

2. DAN: Dan nas bo pozdravil na jugu Italije. Trajektna vožnja Reggio Calabria-Messina. Vrh otoške turistične ponudbe nedvomno predstavlja vzhodna obala, kjer se bomo tudi nastanili. Popoldne na plaži. Po večerji še ne bomo zaspali.

3. DAN: Zajtrk. Izlet na vulkan Etno, vse do nadmorske višine 1880 m. Kakšen razgled! Popoldne ogled Siracuze (grško in rimsko gledališče, Dionizovo uho, staro mestno jedro na otočku Ortigia, katedrala, izgrajena na temeljih starega dorskega templja posvečenega Ateni, moderno, a čisto »odbito« cerkev Madona Delle lacrime, morda katakombe St. Giovanni ...). Večerja v hotelu.

4. DAN: Zajtrk. Dan je namenjen kopanju na plaži, morski razposajenosti. Lahko pa si ga oblikujete tudi drugače. Dodatna ponudba: *Enna – otoški "belvedere" zaradi enkratne lege v centru otoka. Pogled z Lombardskega gradu. Nato obisk Piazze Armerine z Rimsko vilo in odlično ohranjenimi mozaiki, ki se vsebinsko nanašajo na mitologijo (Herkulove muke) in vsakdanjik (ribolov, lov, šport,...). Druga dodatna ponudba: *Eolski otoki. V zgodnjem jutru se vkrcamo na ladjico, ki nas bo popeljala do znamenitih vulkanskih otokov (Vulcano, Lipari). Čudež narave. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: Dopoldan bomo namenili ogledu Taormine, ki visoko nad morjem s svojega skalnatega, mogočnega gnezda nadzoruje okolico. Grško gledališče, javni vrtovi s pisanim izborom rastlinja, Corso Umberto. Popoldne vrnitev na Apeninski polotok in vožnja proti Sloveniji.

6. DAN: Dopoldne bomo že potrkali na vrata domov. Izkušnje bogatijo.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 polpenzione v hotelih**/*** v večposteljnih sobah, trajektno karto na relaciji Reggio Calabria-Messina-Reggio Calabria za potnike in avtobus, izlete in oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin(okvirne cene) (Teatro Greco Taormina 6 EUR, Arheološki park Siracuza 6 EUR, katakombe 4 EUR), dodatne ponudbe: *izlet z ladjo na Eolske otoke – 35 EUR in *izlet v Enno in Piazzo Armerino z vstopnino v Rimsko vilo – 17 EUR. Cena dodatne ponudbe velja pri prijavi najmanj 30 gostov.

CENA: od 315 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.