02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

STORIA & ARTE & FESTA!!!!!!!!!!

STORIA & ARTE & FESTA!!!!!!!!!!

FIRENCE – PISA – ELBA – SIENA - SAN MARINO - RIMINI

ODHODI: po želji (bus)

1. DAN: Kasna večerna ura. Na pot z avtobusom!

2. DAN: Jutro v Firencah. Za začetek se bomo povzpeli na Piazzale Michelangelo od koder se ponuja najlepši razgled na mesto. Piazza del Duomo s katedralo Santa Maria del Fiore, krstilnica, Giottov zvonik, Piazza Signoria, Michelangelov David, Loggia della Signoria, Ponte Vecchio... Mesto umetnikov in boemov. V Pisi nas bodo na »Polju čudežev« pričakali poševni stolp, katedrala in krstilnica. Spev arhitekture iz začetka tega tisočletja. Vožnja do hotela na toskanski obali, nastanitev, večerja. Zaslužen počitek.

3. DAN: Vožnja do Piombina, od koder bomo s trajektom zapluli na Elbo. Presenetljiva bujna vegetacija. Oljčni nasadi, palme, evkaliptusi, magnolije, vinska trta. Peščene plaže na jugu otoka. Tudi kopali se bomo, če nam bo le vreme dovoljevalo! Portoferraio, Marina di Campo, Porto Azzuro. Ogled predelave mineralov v nakit in skromna degustacija odličnih otoških vin. Zvečer na "kontinent". Večerja. Nočitev.

4. DAN: Po zajtrku se bomo odpravili na pot. Za začetek Siena z monumentalnim trgom pred katedralo, Piazza del Campo s stolpom Mangia, fontano Gail in seveda s Palazzo Publico. Vožnja do Riminija. Nastanitev, večerja. Rimini by night. Stotine hotelov, diskoteke, bari,...

5. DAN: Zajtrk. Dan sprostitve. Prosto za kopanje ali potepanje po dooooolgih peščenih plažah Riminija. Lahko pa se boste odločili tudi za dodatno ponudbo: *obisk zabaviščnega parka Mirabilandija. Vragolij na pretek! Druga dodatna ponudba: *poldnevni obisk Urbina. Dragulj pokrajine, eno najbolje ohranjenih, a manj poznanih srednjeveških mest Italije. Mesto je zacvetelo v 12. stol. pod žezlom družine Montefeltro. V njem je bil rojen slikar Raffaello. Vojvodska renesančna palača, Basilica Metropolitana, cerkev Sv. Domenika,... Pijeten sprehod med zidovi in palačami mesteca, ki je postalo do danes mesto študentov. Večerja, malce zabave, nočitev.

6. DAN: Zajtrk. Še zadnje pisanje razglednic. Ob povratku se bomo ustavili v miniaturni državici San Marino (61 km² !!!), katere večji del je skrit za stoletja starim obzidjem, danes tudi priljubljeno nakupovalno središče. Le kdo spoštljivo ne pogleda prestižnega ferrarija? Zato vam predlagamo obisk muzeja Ferrari – Zbirka Maranaello Rosso. Nora zbirka dirkalnih in cestnih vozil. Vrnitev v Slovenijo. Domov bomo prispeli v nočnih urah. Grazie Italia!!!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polpenzione v hotelu**/*** v večposteljnih sobah, izlete in oglede po programu, povratno trajektno karto na relaciji Piombino-Portoferraio za osebe in avtobus, pristaniške pristojbine, ogled predelave mineralov, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin (okvirne cene: Muzej Ferrari – 14 EUR, Mirabilandia 21 EUR, katedrala v Pisi – 3 EUR), dodatna ponudba - poldnevni izlet v Urbino – 10 EUR.
Cena dodatne ponudbe velja pri prijavi najmanj 30 gostov.

CENA: od 265 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.