02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

SPAGHETTI & CULTURA

SPAGHETTI & CULTURA

OGLEJ – BENETKE - (MURANO IN BURANO) - RIMINI- (URBINO) - SAN MARINO

ODHODI: po želji (bus)

1. DAN: Na avtobus! Obisk Ogleja (Aquileia) - enega najmočnejših mest rimskega imperija. Ogled bazilike iz 4. stol. z odlično ohranjenimi mozaiki, ki prikazujejo zgodnjekrščansko cerkveno simboliko. Kristus – petelin? Halo?? Lido di Jesolo, nato Punta Sabbioni. S privatno barko v center Benetk. Markov trg z baziliko Sv. Marka, ki predstavlja najmogočnejšo bizantinsko mojstrovino, knjižnica – najprestižnejši gradbeni primerek renesanse, Prokuratije, Doževa palača, Campanile, Urni stolp, Most vzdihljajev, Riva degli Schiavoni, Rialto, Campo S. Stefano, Ponte Accademia. Z barko se bomo vrnili na Punto Sabbioni. Prevoz do hotela na Lido di Jesolo. Turistični center z več kot sto hoteli, številnimi bari in klubi. Večerja. Nekaj nočnega življenja?

2. DAN: Zajtrk. Prosto za sončenje in kopanje na dooooooolgi peščeni plaži. Možnosti za navihano popoldne. Dodatna ponudba: *štiriurni izlet z ladjico na otoka Murano in Burano. Prvi se ponaša s svetovno znano steklarsko šolo. Steklarski izdelki z Murana krasijo najprestižnejše evropske palače in imenitne meščanske hiše. Burano se predstavlja s posebno otoško idilo. Ob kanalih se vrste hiške, ki jih intenzivne barve pročelij narede v skorajda pravljična bivališča domačinov. Prava pripovedka bratov Grimm. Vrnitev z ladjo na Punto Sabbioni. Druga dodatna ponudba: *Obisk Aqualandije – vodnega parka s številnimi tobogani, bazeni, možnostmi za uživanje v vodnih variacijah. Park je odprt od konca maja do začetka septembra. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. DAN: Do San Marina! Le 61 km2 meri. Večja vas, ki se je prilepila na vrh griča in se nahaja 10 km od jadranske obale. Mestece z dolgo zgodovino svobode in neodvisnosti. Ime mu je podaril Dalmatinec Mare. Utrdba, skrita za obzidjem, prostor neštetih stojnic. Le kdo spoštljivo ne pogleda prestižnega ferrarija? Zato vam predlagamo obisk muzeja Ferrari – Zbirka Maranaello Rosso. Nora zbirka dirkalnih in cestnih vozil. Vožnja do Riminija. Nastanitev. Plaža? Večerja. Ne pozabite - Rimini je poznan kot največji »žur center« celotne Italije.

4. DAN: Prost dan za uživanje na plaži. Dve dodatni ponudbi: *poldnevni obisk Urbina. Dragulj pokrajine, eno najbolje ohranjenih, a manj poznanih srednjeveških mest Italije. Mesto je zacvetelo v 12. stol. pod žezlom družine Montefeltro. V njem je bil rojen veliki slikar Raffaello. Vojvodska palača, Basilica Metropolitana, cerkev Sv. Domenika,... Prijeten sprehod med zidovi in palačami mesteca, ki danes predstavlja mesto študentov. Druga dodatna ponudba: *obisk zabaviščnega parka Mirabilandija, ki navdušuje kar s 44 različnimi atrakcijami,... hojla, ni ti dolgčas. Večerja. Še zadnja noč v Riminiju.

5. DAN: Zajtrk. Prost dopoldan na plaži. Popoldan se bomo sprehodili po starem jedru Riminija. Prisotnost starega Rima nam potrdi Avgustov slavolok (iz leta 29. p.n.š.), Tiberijev most. Tempelj klana Malateste. Osebna kapela zlobnega Sigismonda Malateste. Sigismond je bil obsojen zaradi posilstev, umorov, incesta, mučenja,... Pravi srednjeveški peklenšček. Ha, sedaj pa domov, kamor boste prispeli v času zvezd.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v hotelih**/*** v večposteljnih sobah, vstopno točko na Punta Sabbioni (check point), izlete in oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.
.
CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin (okvirne cene: Muzej Ferrari 14 EUR, Aqualandia 20 EUR, Mirabilandia 21 EUR), dodatna ponudba - poldnevni izlet v Urbino 10 EUR, štiriurni izlet na Murano in Burano s privatno ladjico 22 EUR. Cena dodatne ponudbe velja pri prijavi najmanj 30 gostov.

OBVEZNO DOPLAČILO NA SAMEM POTOVANJU: 10 EUR za povratno vožnjo v Benetke z ladjico prvi dan potovanja.

CENA: od 205 EUR 

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.