02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

KIJEV IN LVOV

(ZHOVKVA, KREHIV, PLOVBA PO DNJEPRU, OPERNA PREDSTAVA,…)
22.04. – 28.04.2018

 

UKRAJINA 22.4.2018

UKRAJINA 22.4.2018

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Oskrba: Polpenzion
Trajanje: 7 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
35 889
30 925
25 985
20 1.060

Doplačilo za enoposteljno kabino: 190 EUR

Cena: 889,00 €

Cena akontacije: 300,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

Termin: 22.04. – 28.04.2018

1. DAN: MARIBOR – BUDIMPEŠTA - KIJEV
Jutranji odhod iz Maribora. Iz trga generala Maistra boste krenili ob 08:30. Vožnja do letališča v Budimpešti. Polet letala proti Kijevu ob 15:45. Pristanek v Kijevu ob 18:25. Transfer iz letališča do hotela. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. DAN: KIJEV (Z, V)
Zajtrk. Dan bo namenjen ogledu Kijeva. Čakajo vas mestne znamenitosti. Pecherska Lavra, najstarejše pravoslavno svetišče vzhodnih Slovanov iz l. 1051, osnovano v času Jaroslava Modrega. Sledi ogled zborne cerkve sv. Sofije v Kijevu, ki je največja znamenitost mesta in prvi spomenik v Ukrajini vpisan na seznam UNESCO-a. Naslednje znamenitosti, ki si jih boste ogledali so cerkev Sv. Mihaela, Zlata vrata, ki so skoraj 500 let služila kot slavolok, Andrijivski spust in Majdan oz. z današnjim imenom trg neodvisnosti. Vpopoldanskem času nekaj prostega časa v centru. Izlet z ladjico po Dnjepru. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: KIJEV – LVOV (Z, V)
Dopoldan boste obiskali rezidenco nekdanjega predsednika Ukrajine Viktorja Janukoviča, danes poznano pod imenom »narodni muzej korupcije«, kjer je imel bivši ukrajinski predsednik svoj zasebni živalski vrt, golf igrišče, garažo polno RollsRoycev in še mnogo drugih igračk za bogataše.Vožnja z vlakom do Lvova v 1. razredu. Večerni prihod v Lvov. Sledi transfer do hotela. Nastanitev in večerja v hotelu.

4. DAN: LVOV (Z, V)
Zajtrk. Vodena ogled Lvova. Odkrivali boste lepote zgodovinskega središča mesta, ki je vpisano v seznam zaščitene naravne in kulturne dediščine UNESCO. Ogledali si boste mestno hišo, Arsenal, kjer je danes urejen muzej zgodovinskega orožja, kapelo Boim, armensko cerkev, židovsko četrt, operno hišo in še mnogo ostalih znamenitosti. Popoldan boste obiskali grajski grič in pokopališče Lychakiv, ki je eno največjih in najpomembnejših pokopališč v Ukrajini. Na pokopališču so grobovi rimokatolikov, protestantov in pravoslavcev. Na pokopališčuso poleg drugih pokopani mnogi ukrajinski dostojanstveniki in pripadniki galicijske etnične skupine. Na pokopališču je danes urejen mavzolej branilcev Lvova iz I. svetovne vojne. Večerja. Nočitev v hotelu.

5. DAN: LVOV – ZHOVKVA – KREHIV (Z, K, V)
Zajtrk. Dan bo namenjen izletu v okolico Lvova. Obiskali boste mestece Zhovkva. Mestece je bilo ustanovljeno konec 16. stoletja kot privatno, z obzidjem utrjeno mesto poljskega dostojanstvenika StanisławaŻółkiewskiega. Zgrajeno je bilo s slogu idealnega renesančnega mesta. Zhovkva se je razvilo v pomembno poljsko, ukrajinsko in židovsko renesančno mesto. Ena od najpomembnejših znamenitosti je lesena cerkev iz začetka 18. Stoletja, ki je vpisana na seznam naravne in kulturne dediščine UNESCO-a. Organizirano kosilo v restavraciji. Po kosilu se boste odpravili do vasice Krehiv, kjer si boste ogledali grško katoliški samostan. Samostan sta ustanovila v 16. stoletju dva meniha iz kijevske Peherske Lavre, Joel in Silvester. Dokončno je bil samostan zgrajen v začetku 17. stoletja, zaradi obrambe pred Tatari pa so ga obdali z obzidjem. Samostan je danes pogosto obiskano romarsko središče, znano po čudodelnih ikonah sv. Matere Božje in sv. Nikolaja. Vrnitev v Lvov. Uživali boste lahko v večernih lepotah mesta. Organiziran ogled operne ali baletne predstave, ki bo na sporedu ta dan. V primeru da ta dan ne bo mogoč ogled predstave ali predstava ne bi bila zanimiva, bomo ogled predstave uredili drug dan. Sledi tradicionalna ukrajinska večerja. Nočitev v hotelu.

6. DAN: LVOV – KIJEV (Z, V)
Zgodnje vstajanje. Zajtrk bo v »lunch paketih«. Transfer na železniško postajo in vkrcanje na Inter City vlak,  vožnja do Kijeva v 1. razredu. Prihod v Kijev okrog 11:00 ure. Transfer do hotela. Prosto za samostojno potepanje po Kijevu. Popoldan se bomo odpravili do enega največjih muzejev na prostem v Evropi – Pyrohovo. Skoraj 300 različnih objektov iz celotne Ukrajine je bilo razstavljenih in prepeljanih v Pyrohovo, kjer so danes na ogled. Nekateri od teh objektov datirajo celo v zgodnje 16. stoletje.Predstavljene so hiše, šole, kmetije in drugi objekti.V muzeju boste spoznali kako so skozi stoletja živeli v harmoniji z naravo Ukrajinci v različnih delih države. Večerja. Nočitev v hotelu.

7. DAN: KIJEV – BUDIMPEŠTA – SLOVENIJA (Z)
Zajtrk. Dopoldanski transfer na letališče. Polet letala ob 14:10. Pristanek v Budimpešti ob 14:55. Sledi še transfer do Maribora. Na svidenje….

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V - VEČERJA

Predvidena nastanitev:


Kijev – MercureKyivcongress hotel 4*
Design v stilu avantgarde, posvečene znanim umetnikom. Hotel je samo nekaj minut oddaljen os metro postaje Shuliavska.
Stilsko urejene sobe ponujajo brezplačen Wi-Fi, klimo, TV, Sušilec za lase in sef. Gostje imajo brezplačen dostop do hotelskega fitnes centra in zunanjega bazena.

Lvov – Hotel Taurus 4*
Hotel Taurus se nahaja v mestu Lviv, 5 min hoje od katedrale sv. Jurija. Ponuja spa z notranjim bazenom, z masažno kadjo in savno, brezplačen brezžični internet.Hotel ima bar in restavracijo, v bližini pa je tudi več kavarn in restavracij. Naročite lahko zajtrk v sobo in kosila za na pot. Druge storitve vključujejo fitnes in biljard.
Sobe nudijo klimatsko napravo, TV z ravnim zaslonom, hladilnik, mini bar, delovni kotiček in kopalnico s sušilcem za lase.

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.siali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 02. 2018 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

Termin:  22.. – 28. 4. 2018 

CENA:
889 EUR    Pri najmanj 35 gostih v avtobusu
925 EUR    Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
985 EUR    Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
1.060 EUR    Pri najmanj 20 gostih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 190 EUR

CENA VKLJUČUJE:avtobusni transfer Maribor – letališče – Maribor, vse transferje in prevoze v Ukrajini, letalsko vozovnica Budimpešta – Kijev – Budimpešta v ekonomskem razredu, 2 polpenziona (1. in 3. dan)  in 4 nočitve z zajtrkom v hotelu 4*, 4 večerje v restavracijah (3 hodni menu), 1 kosilo v tradicionalni restavraciji v Zhovkvi, vozovnice za vlak 1. razred Kijev – Lvov – Kijev, vstopnine (v katedralo sv. Sofije, cerkev in samostan sv. Mihaela, Zlata vrata, muzej na prostemPyrohovo, jamski samostan, Pecherska Lavra, Spomenik gladomoru, vožnja z ladjico po Dnjepru, vstopnino v muzej korupcije, pokopališče Lychakiv v Lvovu, grad v Zhovkvi, Operna predstava v Lvovu), strokovno vodenje v slovenskem jeziku, lokalno vodenje, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: pijače ob obrokih, napitnin lokalnim vodnikom in voznikom, kar znaša 25 EUR po osebi. Ta znesek boste po prihodu v Ukrajino poravnali vašemu vodniku (prosimo v manjših bankovcih).

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.
Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,…  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika.
GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Tečaj USD je bil v času izračuna: 100 USD= 81 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.siali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 02. 2018 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.