02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

BOLGARIJA

IN FESTIVAL VRTNIC

ODHOD: 25. – 29.05.2017

FESTIVAL VRTNIC V BOLGARIJI

FESTIVAL VRTNIC V BOLGARIJI

Basic data

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Destinacija: Bolgarija
Kraj: Evropa
Trajanje: 5 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
40 425
35 445
30 474

Cena: 425,00 €

Skupna cena: 100,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

Čas potovanja: 25. – 29.05.2017

1. DAN, 25.05.: MARIBOR–SOFIJA
Iz Maribora bomo krenili ob 04.00. Preko Hrvaške in Srbije bomo prispeli v Bolgarijo in v popoldanskih urah tudi v njihovo prestolnico – v Sofijo. Nekaj o zgodovini mesta… Sofija je bila zasnovana že pred 7.000 leti in predstavlja danes drugo najstarejše glavno mesto v Evropi. V zgodovini je bolgarska prestolnica nosila več imen. Najprej je bila tračanska naselbina Serdica, poimenovana po tračanskem plemenu Serda. Rim jo je osvojil leta 29. n.št.. Postala je glavno mesto province Dacia Mediterranea. Huni so jo uničili leta 447. Ponovno jo je izgradil bizantinski cesar Justinijan in jo poimenoval v Triadica. Pod Bolgari  je mesto dobilo ime Sredec in se spremenilo v Sofijo (kar pomeni modrost) leta 1376. Konec 14. stol. si je mesto podjarmilo Osmansko Carstvo in tako je postala glavno mesto turške province Rumelije. Leta 1878 so jo prevzeli Rusi, glavno mesto neodvisne države Bolgarije pa je postala 1879. Skratka… mesto z bogato preteklostjo. Nastanitev v hotelu. Pijača dobrodošlice. Čas za osvežitev, Večerja, nočitev.

2. DAN, 26.05.: SOFIJA–SAMOSTAN RILA–PLOVDIV
Po zajtrku bomo krenili na pot. Vožnja do obronkov planine Rila in do nadmorske višine 1.147 m. Obiskali bomo največji pravoslavni samostan v Bolgariji, ki se razteza kar na 8.800 m². Samostan je bil osnovan v 10. stol. na kraju, kjer je živel puščavnik sv. Janez Rilski. Skozi stoletja je imel vlogo slovanskega in bolgarskega kulturnega središča. V času Osmanskega cesarstva je bil večkrat opustošen ter potem ponovno obnovljen. Samostan je od leta 1983 na listi UNESCO svetovne kulturne dediščine. Vožnja do Plovdiva. Drugo največje bolgarsko mesto, ki šteje tudi za 6. najstarejše mesto na svetu, nosi v sebi burno in izredno dolgo zgodovino, segajočo 6.000 let v preteklost.  Izjemno pomembno tračansko mesto je 342 l. pr.n.št. osvojil Filip Makedonski in mu dal grško ime Philippoupolis. Popoldan si bomo Plovdiv temeljiteje ogledali. Rimsko gledališče, ki lahko sprejme kar 7.000 obiskovalcev je dal izgraditi rimski imperator Trajan, imperator Hadrijan pa je dal izgraditi stadion. V Plovdivu lahko vidimo tudi ostanke akvadukta, stadion iz časa imperatorja Hadriana,  odeon, … skratka veliko spominov na čas rimskega imperija. Mesto pa se ponaša tudi s številnimi sakralnimi objekti. Pravoslavne in rimokatoliške cerkve, sinagoga,… izven mavrske Španije najstarejša evropska mošeja Djumaya,… nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. DAN, 27.05.: PLOVDIV–DOLINA VRTNIC–VELIKO TARNOVO /SEVLIEVO
Zajtrk. Vožnja po dolini vrtnic. Bolgarija predstavlja danes enega najmočnejših proizvajalcev vrtnic, ki so nuja v parfumski industriji. Gre za vrsto »Rosa Damascena« - kar ime pove da izvira iz Sirije (Damaska). Ugodni klimatski pogoji so ustvarili odlične pogoje za gojenje te vrtnice. Bolgarija proizvaja namreč kar 85% rožnega olja, ki je nujna sestavina v kozmetični industriji. Prvi postanek bo v enem od rožnih vrtov blizu mesta Karlovo. Tam boste sodelovali v tradicionalnem ritualu nabiranja vrtničnih cvetov. V njem sodeluje plesni ansambel Doline vrtnic, ansambel tradicionalnih glasbenikov na dudah, zbor,… V Karlovem je vključena v ceno  obiska tudi pokušina proizvodov iz vrtnic (liker, vrtnična marmelada, vrtnični med..). Prisostvovali bomo tudi izboru kraljice vrtnic in paradi, ki jo vodi kraljica vrtnic. Na glavnem trgu pisanemu glasbenemu in folklornemu programu. Vožnja do privatne destilarne v rožnem vrtu. Organizirano kosilo z bolgarskimi specialitetami. Popoldan bomo izkoristili še za obisk imenitnega etnološkega muzeja na prostem Etar, ki obiskovalca seznani z izdelki domače obrti. Vožnja v smeri Velikega Tarnova/Sevlieva. Nastanitev, večerja, nočitev.

4. DAN, 28.05.: VELIKO TARNOVO/SEVLIEVO-SOFIJA
Zajtrk. Veliko Tarnovo. Mesto je bilo pogosto imenovano mesto carjev. Leži nad reko Yantra in je poznano kot zgodovinska prestolnica drugaga bolgarskega imperija. Unikatna arhitektura starega mestnega jedra se nahaja na treh gričih Tsarevetz, Trapezitsa in Sveta gora, ki nekako obeležujejo mesto. Hiše so razpršene na strmih pobočjih in oblikujejo skorajda futuristično filmsko scenografijo. V času srednjega veka je mesto sodilo med najnaprednejše evropske centre kulture in je posodilo svoje ime posebni arhitekturi in slikarski smeri nastali na umetniški šoli v Tarnovu. Voden ogled mesta. Obiskali bomo tudi grič Tsarevetz z ostanki kraljeve palače. Vožnja do Sofije. Popoldanski ogled bolgarske prestolnice. Obiskali bomo veličastno pravoslavno katedralo Alexandra Nevskega. Veličastno neo-bizantinsko baziliko so pričeli graditi leta 1.882 in je posvečena ruskemu princu Alexandru Nevskemu, ki je sodeloval v balkansko-turških vojni. Impozantna stavba meri kar 3.170 m², njenih 12 zvonov pa tehta kar 13 ton. Je druga največja pravoslavna katedrala na Balkanu. Pod svojo streho lahko sprejme kar 10.000 vernikov. Obiskali bomo tudi zgodovinski center mesta, ostanke rimskih izkopanin z rotundo sv. Jurija, cerkev sv. Sofie (ali modrosti) iz 6. stol., Srečali se boste s stavbo gledališča. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. DAN, 29.05.: SOFIJA-NIŠ-MARIBOR
Po zajtrku se bomo odpravili na pot. Na poti se bomo v Srbiji ustavili v Nišu, tretjem največjem srbskem mestu, ki so ga od antičnih časov šteli za nekakšna vrata med vzhodom in zahodom. Ustanovili so ga Skordijci že leta 279 pr. n. št.. Kasneje je prišlo mesto pod taktirko starega Rima (Naissus). Je tudi rojstno mesto Konstantina Velikega, prvega krščanskega imperatorja in ustanovitelja Konstantinopolisa. Niš je bil tudi prestolnica Stefna Nemanje, kasneje je padel pod Otomanski imperij. Med velikim srbskim uporom se je tod odvijala leta 1809 znamenita bitka pri Čagarju. Po tem, ko so Turki premagali Srbe, je turški komandant Niša Kuršid paša dal zazidati lobanje srbskih vojščakov v stolp kot opozorilo. Glave pa je odrte in nagačene poslal turškemu sultanu v Carigrad. To je znameniti stolp Čele Kula. Čele Kule žal ob ponedeljkih ni moč videti, se bomo pa sprehodili po mestu. Vzeli čas za kavico..  Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji. Na vrata vaših domov boste potrkali v kasnih večernih urah.

CENA:
425 EUR (pri najmanj 40 gostih v avtobusu)
445 EUR (pri najmanj 35 gostih v avtobusu)
474 EUR (pri najmanj 30 gostih v avtobusu)

105 EUR – doplačilo za enoposteljno sobo.

Ponudba je cenovno vezana na min. 40 potnikov v avtobusu. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polpenzione  v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (večerje v hotelu ali izbranih restavracijah), 1 3-hodno kosilo v »Dolini vrtnic«, vse vstopnine po programu (amfiteater v Plovdivu, vrtnična destilarna Scobelovo, etnološki muzej Etar, srednjeveška utrdba Veliko Tarnovo), sodelovanje pri ritualu obiranja vrtnic, sodelovanje na paradi, mestna taksa-vstopnina v Karlovo za festival vrtnic (20 EUR), majhno darilce za spomin, lokalnega vodnika ves čas potovanja, strokovno vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek za dobro jutro.

CENA NE VKLJUČUJE: pričakovane napitnine za vodnike in voznike, taks za morebitno uporabo fotoaparatov ali videokamer v muzejih in na nekaterih turističnih točkah.

NASTANITVE - TEM SMO POSVETILI POSEBNO POZORNOST:
Zgolj v Sofiji, Plovdivu in ob Črnem morju razpolagajo z zelo dobrimi hoteli, v manjših turističnih krajih v notranjosti Bolgarije ne premorejo tudi hotelov 4*. Nastanitev 3* je v Bolgariji zelooo skromna. Nam je uspelo v naš program vključiti vse hotelske nastanitve v nivoju 4*. Potrudili smo se, da bi gostom naš izbor hotelov nudil kar največ na tej poti.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 100 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v dodatnih 3 obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 18. 05. 2017.

ČAS ZA PRIJAVO: DO  10.03. 2017 ALI DO ZASEDBE PROSTIH MEST

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.