02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

KITAJSKA

PEKING - ŠANGHAJ

ODHOD: 3. - 9.10.2017

KITAJSKA PEKING - ŠANGHAJ

KITAJSKA PEKING - ŠANGHAJ

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Destinacija: Azija
Nastanitev:
Prevoz: Letalo
Trajanje: 7 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
20 1.399
15 1.439

Cena: 1.399,00 €

Cena akontacije: 300,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 
ODHOD: 3. - 9.10.2017


1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE - PEKING
Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani/Zagrebu. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Kitajski.

2. DAN: PEKING (V)
Pristanek v Pekingu je predviden v popoldanskih urah. Na panoramski vožnji proti hotelu se boste srečali s sodobno arhitekturo olimpijskih iger 2008. Olimpijski stadion, ki velja za največji stadion na svetu, izdelan jekla, ki ga imenujejo tudi Ptičja kletka. Tukaj je tudi plavalni bazen, ki so ga poimenovali Vodna kocka. V gradnji sodobnih objektov so iskali sozvočje med obliko in okoljem. S sistemom za recikliranje lahko znova uporabijo odpadne vode, sončna energija pa skrbi za pogon  klimatskih naprav in ogrevanje vode. Kitajska je bila ena prvih držav, ki je poskrbela za pravočasno izgradnjo in funkcionalnost novo nastalih objektov. Nastanitev v hotelu, zgodnja večerja in počitek po dolgi poti.

3. DAN: PEKING (Z, K, V)
Zajtrk v hotelu. Sledi vožnja do Velikega kitajskega zidu. Prvotna gradnja se je pričela že v 8. stol. pr.n.št. kot obramba proti vpadom plemen iz evrazijskih step, v 3. stol. pr. n. št. je z nadaljnjo gradnjo pričel prvi vse-kitajski cesar dinastije Qin, Qinshi Huangdi, največja zadnja dela pa so bila narejena na obzidju v 13. In 14. stol. v času dinastije Ming kot obramba predvsem pred Mongoli. V času dinastije Ming je veličastni zid meril kar 8.850 km. Na obzidje se bomo po svojih sposobnostih tudi povzpeli. Naj omenimo, da vzpon po strmih stopnicah ni mačji kašelj. Po vzponu si pa nedvomno nagrajen z razgledom na obzidje s številnimi obrambnimi stolpi, ki se kot ogromna kača razteza čez hribovske strmine in doline. Po ogledu in sprehodu po manjšem in obnovljenem delu tega velikanskega dosežka človeških rok, se bomo ustavili v tovarni sladkovodnih biserov, kjer si bomo lahko ogledali, kaj vse poleg nakita še lahko izdelajo iz čudovitih biserov. Kosilo v restavraciji. Ko se bomo vrnili v Peking, se bomo z rikšami popeljali po ozkih, zavitih ulicah Hutonga, najstarešje četrti v mestu. Videli boste, kako živijo ljudje, kako zgleda vas v centru megapolisa, videli boste stare lesene hiše, celo barake, ulično kulinariko in izvedeli, kako živijo domačini, ki so ostali v tem starem predelu mesta. Za večerjo bo tokrat pekinška raca. Prava poslastica! Nočitev v hotelu.

4. PEKING (Z, K, V)
Zajtrk. Odpravili se bomo v center mesta, kjer je največji trg na svetu – Tiananmen -  Trg nebeškega miru. To je trg velikih zgodovinskih dogodkov, vojaških parad in nenazadnje krvavih demonstracij leta 1989. Enega največjih trgov na svetu obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzolej nekdanjega voditelja Mao Cetunga, ki so ga izgradili leta 1976 in spomenik ljudskim herojem. Pot nas bo nadalje vodila v smeri Tiananmen vrat, predhodno imenovanih tudi vrata Ming, Kitajska vrata,…  To so vrata v Imperialno cesarsko palačo, ki v svojem osrčju skriva Prepovedano mesto, izgrajeno v času dinastije Ming leta 1406. Neštete  sobane, vrtovi, palače, taoistični templji, skladišča,… Življenje privilegiranih, a izoliranih cesarjev bomo spoznali na ogledu mogočnih dvoran. Cesarska palača je bila dejansko mesto v mestu in je bila popolnoma samozadostna ter odlično utrjena. Palača je predstavljala domovanje in delovni prostor evnuhom in cesarjevim konkubinam. Dolgega pol tisočletja je bilo popolnoma zaprto za navadne smrtnike. Prepovedano mesto je največji in najbolje ohranjeni kompleks starodavnih poslopij na Kitajskem, šteje 800 poslopij in danes predstavlja skoraj »romarsko« točko vsakega prebivalca Kitajske, da ga vsaj enkrat v življenju obišče. Kosilo. Ustavili se bomo še v medicinsko diagnostičnem centru (manjši medicinsko lekarniški center) ,  kjer vam bodo predstavili tradicionalno kitajsko medicino in njihov način zdravljenja. Ogled Poletne palače, kjer je svoje življenje najraje preživljala najbolj znamenita kitajska cesarica – Tsu Hhi (Cisi), zadnja kitajska cesarica. Imenovali so jo tudi Orhideja. Bila je edina ženska, ki se je dokopala do skorajda neomejene moči, ki je ni zlomil nihče v njeni okolici. Bila je tudi največja spletkarka v zgodovini kitajskega imperija. Za konec pa še plovba z ladjico po jezeru Kumming. Popoldan vas bomo odpeljali na Hong Qiao tržnico, kjer lahko predvsem bisere, pa tudi svilo, oblačila, tehnične pripomočke izredno ugodno kupite. Večerja, nočitev.  

5. DAN: PEKING-ŠANGHAJ (Z, K, V)
Zajtrk v hotelu in prevoz do železniške postaje, kjer se bomo vkrcali na hitri vlak proti Šanghaju. Prispeli bomo do največjega mesta na Kitajskem, Šanghaja. Šteje kar 25 milijonov prebivalcev, to gospodarsko središče južne Kitajske. Predstavlja izredno močan globalni finančni center, najmočnejše kontejnersko pristanišče. Šanghaj leži v delti reke Jangce, v osrednjem delu kitajske obale in ga tako na jugu obliva Vzhodno kitajsko morje. Po kosilu se bomo podali v središče mesta, kjer si bomo ogledali razkošne vrtove Yu in Yuyuan tržnico, ki jo krasi čudovita, tipična kitajska arhitektura, danes žal redko videna. Arhitekturna mešanica francoskih in kitajskih elementov. Obiskali bomo tudi kamnita vrata, po želji pa se lahko povzpnete tudi na a skoraj 500 m visok televizijski stolp Vzhodni biser, simbol pospešene modernizacije Kitajske v zadnjih desetletjih. Nadaljevali bomo s sprehodom po nabrežju Bund in si ogledali vrsto poslopij, zgrajenih v kolonialnem slogu. Ta predel je v začetku 20. stoletja predstavljal središče koncesij in hkrati osrednji simbol naraščajoče moči evropskih velesil na Kitajskem. Na drugi strani reke se v nebo dvigujejo znameniti nebotičniki. Pearl Tower, Shanghai WTC oz. Odpirač, kot ga imenujejo in na novo zgrajen Shanghai Tower, ki je  s svojimi 632 m najvišja stavba v mestu. Večerja. Kdor ni preutrujen, predlagamo sprehod po nakupovalni Nanjing ulici, ki velja za kitajski Broadway. Živahno, zanimivo, obarvano v soju luči… ali pa se povzpnete na katerega od stolpov. Večerja. Kdor pa želi, lahko proti doplačilu  obišče predstavo znamenitih kitajskih akrobatov. Nočitev.

6. DAN: ŠANGHAJ-ZHUJIAJIAO–LETALIŠČE (Z, K)
 Zajtrk v hotelu. Odpeljali se bomo do starodavnega vodnega mesta, Zhujiajiao, ki v prevodu pomeni Biserna reka in se nahaja v rokavih jezera Dingshan. Z ladjico se bomo popeljali pod številnimi mostovi, ki se dvigajo nad vodnimi kanali prepredenimi med devetimi glavnimi ulicami mesta. Občudovali bomo stavbe iz obdobja dinastije Ming in Qing in se zatem sprehodili po labirintu ulic in uličnih prodajaln. Kosilo. Za konec bomo obiskali še tovarno svile. Prava paša za oči. Pokazali nam bodo, kako svila nastane. Kako iz kokonov naredijo kilometre dolge niti, ki jih stkejo v najnežnejšo blago. In kako iz kokonov dvojčkov pridobijo najboljše odeje na svetu. Možnost nakupa in transfer na letališče. Polet proti domu z vmesnim prestopom  je predviden nekaj pred polnočjo.

7. DAN: LJUBLJANA
Pristanek na letališču v Ljubljani/Zagrebu. V primeru drugih bližnjih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja


CENA:
1.399 EUR    Pri udeležbi najmanj 20 potnikov
1.439 EUR    Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 175 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalska karta Ljubljana/Zagreb-Peking/Shanghai-Ljubljana/Zagreb v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine na dan sestave programa (398,78 EUR), prevoz z vlakom na relaciji Peking-Šanghaj, vožnjo z rikšami po Hutongu, nočitve z zajtrkom v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah, 4 večerje, 4 kosila, vsi avtobusni prevozi po programu, vse oglede po programu, vstopnine v navedene muzeje, angleško govorečega lokalnega vodnika ves čas programa, vodnika agencije GALILEO 3000 v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnino za ogled akrobatov, morebitnih dodatnih vstopnin, ki niso navedene v programu, obveznih napitnin 50 USD – plačilo vodniku na poti, vize.
STROŠKI PRIDOBITVE VIZE: 65 EUR oz. (90 EUR urgentni vizum)

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Vize:
30 dni pred odhodom je potrebno dostaviti na agencijo potni list. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, potrebujete barvno fotografijo.
MOREBITNA CEPLJENJA: Za Kitajsko ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo.

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.
Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,…  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika.
GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).
Tečaj USD je vil v času izračuna: 100 USD= 93 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 22. 06. 2017 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.